За идеята

Бирата е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка на света. Моята страст по този елексир се запали още в ученическите ми години, когато, трябва да призная, консумирах в изобилие. Когато се сблъсках с първите различни видове бира, аз още повече я обикнах, а интересът ми към новото и нестандартното неимоверно се засили.

Започнах да колекционирам стъклени бутилки и метални кенове през 2007-ма година. Първите две години не бях много сериозен в това отношение, а и тогава нямах възможността да пътувам самостоятелно, да опитвам нови видове и да обогатявам колекцията си.

През 2009-та година за пръв път вкусих в Германия една от любимите ми и до днес бири - Weihenstephaner Vitus. Това събуди иначе леко поугасналото ми любопитство към различните вкусове и аромати. Искрата беше отново разпалена, този път с тройна сила, и така започна активното ми колекциониране / дегустиране / пиене на различни бири.

От 2009-та до сега колекцията ми почти утрои своя размер - от 150 до над 450 бутилки и кенове. Разбира се вече не съм сам в начинанието. Сърдечно благодаря на много от моите приятели в страната и чужбина, които почти винаги се сещат за моята страст когато пътуват из Света. Благодарение на тях опитах типични бири от екзотични за мен страни като Швеция, Мексико, Япония, Китай и други.